SN lnks

STOTT PILATES® Reformer

Čas traje 55 min. i celokupno je vođen od strane instruktora.

Sertifikovan Pilates program koji se izvodi na popularnim spravama (Reformer, Cadillac, Chair, Barrels) u režimu od 1-4 osobe i uz pratnju sertifikovanog instruktora. Baziran je na anatomiji tela, biomehanici i spinalnoj rehabilitaciji i predstavlja jedan od najučinkovitijih trening programa danas. Temeljan je i pre svega precizan i dovešće Vas do optimalnih koštano-mišićnih performansi i u kratkom vremenu dovodi do povećanja snage, gipkosti i izdržljivosti tela. Stott pilates reformer program se preporučuje kod manjih posturalnih problema, kao i nakon rehabilitacije, jer za svaku vežbu postoji bezbedna modifikacija koja se primenjuje u zavisnosti od potreba vežbača. Zbog pristupa ovog sistema vežbi telu kao jednoj celini, rezultat je takođe veća svest o telu i poboljšanje celokupnog držanja.

Prednost Pilates sprava jeste što otpor pružaju opruge, zbog čega je opterećenje na mišiću kroz celi pokret, što utiče na njegovo jačanje i izduživanje, a pri čemu nema nikakvog opterećenja za zglobove. Pogodan je za početnike, kao i napredne vežbače.

Koristi Stott Pilates Machinework:

  • angažuje celokupnu muskulaturu tela sa fokusom na duboke posturalne mišiće
  • postiže se mobilnost i stabilnost kičme pa je pogodan za sve probleme sa kičmom (diskus-hernia, kifoza, skolioza)
  • mobilnost i stabilnost karlice i ramenog obruča
  • povećanje ukupnog tonusa, neutralno pozicioniranje tela, pravilnije i efikasnije kretanje i smireniji um
  • zbog povećanja mišićne mase, ovaj trening postepeno dovodi i do smanjenja masnih naslaga I doprinosi vretenastom izgledu tela.

Ovaj program nudimo kao grupni i kao individualni čas.

Kontaktirajte nas